Rätt till återvändande

RETURNERING

----

30 dagars ångerrätt

När du har fått ditt paket har du 30 dagars ångerrätt efter köpet, vilket gör att du kan få pengarna tillbaka genom att returnera produkten till oss. För att vara berättigad till återbetalning måste varan vara oanvänd, dvs. i samma skick som du fick den. Om det har gått 30 dagar sedan du köpte varan kan vi tyvärr inte erbjuda dig en återbetalning eller ett utbyte. Den måste också vara i sin originalförpackning.

Vissa typer av produkter kan inte returneras, t.ex. presentkort, personliga produkter och kosmetiska krämer som redan har öppnats.

För att göra en retur måste du ge oss ett inköpsbevis eller ditt ordernummer. Skicka tillbaka din vara till: Serinita, Balthasarstrasse 17, Bern, 3027, Schweiz.


Partiell återbetalning

Det finns vissa situationer där endast en partiell återbetalning kommer att ges: (om tillämpligt).
* Alla varor som inte är i originalskick, är skadade eller saknar delar av skäl som inte beror på fel från vår sida.
* Alla varor som returneras mer än 30 dagar efter leverans.

Återbetalningar (om tillämpligt)
När vi har tagit emot och kontrollerat den returnerade varan skickar vi dig ett e-postmeddelande för att bekräfta mottagandet. Vi kommer också att informera dig om vårt beslut att godkänna eller avslå ditt anspråk.
Om din begäran godkänns kommer din återbetalning att behandlas och en kreditering kommer automatiskt att göras på ditt kreditkort eller din ursprungliga betalningsmetod inom ett visst antal dagar.

Sena eller uteblivna återbetalningar (om tillämpligt).
Om du ännu inte har fått din återbetalning, kontrollera först ditt bankkonto.
Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag eftersom det kan dröja innan återbetalningen officiellt bokförs.
Kontakta sedan din bank. Ofta krävs det en viss tid för behandling innan en återbetalning bokförs.
Om du fortfarande inte har fått någon återbetalning efter att ha genomfört alla dessa steg, vänligen kontakta oss påkontakt@serinita.co.

Försäljningsvaror (om tillämpligt)
Endast varor till ordinarie pris kan återbetalas. Försäljningsvaror kan tyvärr inte återbetalas (med vissa undantag).

Utbyte (om tillämpligt)
Vi ersätter endast en vara om den är felaktig eller skadad. Om du vill byta ut den mot samma produkt, skicka ett e-postmeddelande till oss påkontakt@serinita.co och skicka produkten till: Serinita, Balthasarstrasse 17, Bern, 3027, Schweiz.


Försändelse
Om du vill returnera en vara måste du skicka den med post till följande adress: Serinita, Balthasarstrasse 17, Bern, 3027, Schweiz.


Du måste själv betala fraktkostnaderna för att returnera varan. Fraktkostnaderna återbetalas inte. Om du får en återbetalning kommer returfraktkostnaderna att dras av från den.

Beroende på var du bor kan det ta olika lång tid innan du får din utbytta produkt.

Om du skickar en vara som är värd mer än 500 SEK bör du använda en leveranstjänst som gör det möjligt att spåra försändelsen eller teckna en fraktförsäkring. Vi kan inte garantera att vi kommer att få varan som du returnerar.