Ofta ställda frågor

MIN BESTÄLLNING

När får jag min beställning?
Vi förbereder dina beställningar en efter en. Vi strävar efter att hålla kostnaderna och leveranstiderna så låga som möjligt för att ge våra kunder den bästa upplevelsen.

Leveransen av din beställning består av två delar:

- För att förbereda din beställning, kvalitetskontrollera våra produkter behöver vi cirka 1-2 dagar. På grund av den stora mängden beställningar som vi får för den här produkten kan det ibland ta längre tid att behandla den.

- Artikeln förbereds sedan för leverans i vårt lager och skickas till din adress med post, vilket tar 7-10 arbetsdagar. När beställningen har slutförts får du ett ordernummer i bekräftelsemeddelandet så att du kan följa statusen på din beställning.

Vilken är kvaliteten?
Hela tillverkningscykeln för våra produkter övervakas ständigt av specialisterna i vår verkstad för att garantera bästa möjliga kvalitet. Vi genomför regelbundet kvalitetskontroller för att säkerställa att våra kunder blir så nöjda som möjligt.

VEM ÄR VI?

Vad är Serinita?
Serinitas uppdrag är att förse så många människor som möjligt, till ett överkomligt pris, med verktyg som gör det möjligt för dem att leva med självförtroende.

Var befinner du dig?
Serinitas kontor ligger i kantonen Bern i Schweiz.

Hur kan vi kontakta dig?
Du kan alltid nå oss via kontaktformuläret eller via vårt Instagramkonto @serinita_official.


HUR FUNGERAR BETALNINGEN?

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?
Vi accepterar alla typer av kreditkort: MasterCard, Visa, American Express och andra, samt PayPal, ApplePay och Klarna.

Är betalningen säker?
Ja, alla våra betalningar är säkrade med den bästa tillgängliga tekniken för onlinebetalningar.


HUR HANTERAS LEVERANSEN?

Hur lång tid tar det för dina produkter att levereras?
Det tar 1-2 dagar att behandla och kvalitetskontrollera din beställning, 1-2 arbetsdagar för leverans till Schweiz och 7-10 arbetsdagar för leverans inom Europa.

Varifrån skickar ni era produkter?
Beställningarna förbereds i vårt lager i Schweiz och skickas vidare till den schweiziska posten för säker leverans. Beroende på antalet beställningar kan vissa beställningar skickas direkt från våra internationella lager i Asien.


Ger ni information om spårning av produkterna?
Ja, du får ett spårningsnummer för din beställning så snart paketet lämnar vårt lager. Om du vill ha mer information om hur du kan spåra ditt paket kan du kontakta oss via e-post på : kontakt@serinita.co


HUR FUNGERAR VÅR ÅTERBETALNINGSPOLICY?

Vad händer om det saknas några artiklar i min beställning?
Våra produkter skickas separat beroende på din beställning. Om din beställning till exempel innehåller varor från två olika lager kommer det att ske två leveranser.

Jag har fått en skadad vara. Vad kan jag göra för att reparera skadan?
Vi är ledsna över att höra detta. Skicka bara ett foto av den skadade varan till e-postadressen kontakt@serinita.co så skickar vi en ersättningsvara så fort som möjligt.

Jag har fortfarande inte fått min beställning. Varför tar det så lång tid?
Vi ber om ursäkt för denna försening. Ibland kan internationell frakt ta längre tid än väntat på grund av tullklarering. Du kan dock alltid spåra din beställning och se var den befinner sig. Om du fortfarande behöver hjälp med att spåra ditt paket eller om du vill göra en förfrågan kan du kontakta oss via e-post på kontakt@serinita.co.

Har ni en återbetalningspolicy?
Vi gör vårt bästa för att lösa eventuella problem som våra kunder kan ha med sina varor. Men om du vill ha en återbetalning av din beställning kan vi naturligtvis slutföra betalningen om tvisten görs inom 30 dagar från beställningsdatumet. För mer information, se vår återbetalningspolicy.