FRÅGOR OCH SVAR

MIN BESTÄLLNING

När får jag min beställning?

Vi bearbetar beställningarna allteftersom de kommer in. Vi strävar efter att hålla kostnaderna så låga och leveranstiderna så korta som möjligt för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse.

Leveransen av din beställning sker i två delar:

- För att förbereda din beställning för att göra en kvalitetskontroll av våra produkter behöver vi cirka 13 dagar. På grund av den stora mängden beställningar som vi får för den här produkten kan handläggningstiden ibland vara längre.

- Produkten förbereds sedan i vårt lager för leverans och skickas till din adress, vilket normalt tar 6 - 8 arbetsdagar för postverket. När beställningen är klar får du ett ordernummer i e-postmeddelandet med leveransbekräftelsen så att du kan följa hur din beställning fortskrider.

Hur är kvaliteten?

Hela tillverkningscykeln för våra produkter övervakas ständigt av våra specialister för att garantera bästa möjliga kvalitet. Vi genomför regelbundna kvalitetskontroller för att garantera att våra kunder blir så nöjda som möjligt.

 

VILKA ÄR VI?

Vad är Serinita?

Serinitas uppdrag är att förse så många människor som möjligt med verktyg till ett överkomligt pris som gör det möjligt för dem att leva ett självsäkert liv.

Var finns ni?

Serinitas kontor ligger i Bern, Schweiz.

Hur kan jag kontakta er?

Du kan kontakta oss när som helst via kontaktformuläret eller på vårt Instagramkonto @serinita_official.

 

BETALNING

Vilka typer av betalningar accepterar ni?

Vi accepterar alla typer av kreditkort: MasterCard, Visa, American Express och andra, samt PayPal, ApplePay och Klarna.

Är betalningen säker?

Ja, alla våra betalningar är säkrade med den bästa tekniken för onlinebetalningar som finns tillgänglig.

 

LEVERANS

Hur lång tid tar det att leverera produkterna?

Det tar 13 dagar att behandla och kontrollera kvaliteten på din beställning och 45 dagar för leverans inom Schweiz och 6–8 arbetsdagar för leverans inom Europa.

Var skickar ni till?

Vi levererar för närvarande till Schweiz, Frankrike, Belgien, Tyskland, Sverige och Norge.

Var skickar ni från?

Vårt kontor ligger i kantonen Bern i Schweiz. För att kunna erbjuda marknadens bästa priser arbetar Serinita direkt med producenterna och våra produkter skickas endast på beställning för att undvika lagerkostnader. Om du beställer flera artiklar kan de därför komma i separata paket.

Ger ni spårningsinformation?

Ja, du får ett spårningsnummer för din beställning så snart paketet lämnar vårt lager. Om du vill ha mer information om spårning av ditt paket kan du kontakta oss via e-post på kontakt@serinita.co.

 

ÅTERBETALNINGSPOLICY

Jag saknar några artiklar i min beställning, vad beror det på?

Beroende på din beställning skickas våra produkter separat . Om din beställning till exempel innehåller varor från två olika lager kommer två leveranser att ske.

Jag har fått en skadad vara. Vad kan jag göra åt det?

Vi beklagar detta. Skicka ett foto på den skadade varan till e-postadressen kontakt@serinita.co så skickar vi en ersättningsvara så fort som möjligt.

Jag har fortfarande inte fått min beställning. Varför tar det så lång tid?

Vi ber om ursäkt för förseningen. Ibland kan internationell frakt ta längre tid än väntat på grund av tullklarering. Du kan dock när som helst spåra din beställning och se var den befinner sig. Men om du behöver hjälp med att spåra ditt paket eller har en begäran kan du kontakta oss via e-post på kontakt@serinita.co.

Har ni en återbetalningspolicy?

Vi gör vårt bästa för att lösa eventuella problem som våra kunder har med sina varor. Om du fortfarande vill ha din beställning återbetalad kan vi naturligtvis slutföra betalningen om överklagandet görs inom 14 dagar från beställningsdatumet. För mer information, se vår återbetalningspolicy.