Fördelarna med exfoliering av kroppen med en handske: en vårdritual inspirerad av Mellanösterns traditioner

Fördelarna med exfoliering av kroppen med en handske: en vårdritual inspirerad av Mellanösterns traditioner

Exfoliering är ett måste i ritualer för kroppsvård, eftersom det avlägsnar döda hudceller och förbättrar blodcirkulationen. Den exfolierande handsken inspirerad av ritualer i hamam är ett utmärkt verktyg för att exfoliera kroppen på ett effektivt och behagligt sätt.


Den är tillverkad av naturfibrer och används ofta för att rengöra och exfoliera huden på djupet. Den är också känd för att stimulera blodcirkulationen och förbättra hudens elasticitet. Den exfolierande handsken används genom att försiktigt gnugga handsken över huden i cirkulära rörelser för att avlägsna döda hudceller och väcka sinnena.

Användningen av en exfolierande handske för att exfoliera kroppen är främst inspirerad av de ritualer för kroppsvård som praktiseras i hammamerna i Mellanöstern och Turkiet. Hammar är traditionella wellness-utrymmen där människor samlas för att rengöra sig, koppla av och föryngra sig. Hammam-behandlingsritualerna inkluderar vanligtvis en försiktig borstning med en exfolierande handske för att avlägsna döda hudceller och stimulera blodcirkulationen.


Exfoliering med handske förekommer också i många arabiska kulturer, där den används för att förbättra hudens utseende och för att slappna av. Det är ett traditionellt sätt att skämma bort sig själv och man känner sig uppfriskad och vitaliserad.

Det är lämpligt att använda den exfolierande handsken i kombination med en svart tvål för bästa resultat. Detta tar bort orenheter och döda hudceller på djupet för en ljusare och mjukare hud. Den används också för att avlägsna döda hudceller på ben och armar för ett mjukare och smidigare resultat.

Sammanfattningsvis kan du använda en exfolierande handske inspirerad av ritualer för hudvård i ångbastu för att förbättra hudens utseende. Den tar bort döda hudceller från djupet av huden, förbättrar blodcirkulationen och gör huden klarare och mjukare. Det är lämpligt att använda den i kombination med en svart tvål eller skrubbar olja för bästa resultat.

Zurück zum Blog